5 tips för bättre tandvård

Det finns få saker som är värre än tandvärk. Det är inte bara i munnen det värker, i plånboken börjar det värka också inför de ofrånkomliga utgifterna. Att ha en god tandvård är förstås A och O för att slippa dessa utgifter. Här tipsar vi om våra fem bästa knep för att göra tandhälsan lite bättre på ett enkelt vis.

1 Slopa tandtråden och använd Plackers

Bland det bästa som vi har gjort är att överge tandtråden för ett smidigare verktyg nämligen Plackers. Istället för att gräva med händerna djupt inne i munhålan har man en smidig liten plastpinne med tandtråd på. Mycket smidigare och chansen till bättre munhälsa ökar markant.

2 Flourtuggummi – Gott och stabiliserande

Flourtuggummin är visserligen en aning dyrare än vanliga tuggummin. Men frågan är inte om man ändå tjänar in detta genom att tandhälsan blir såpass mycket bättre med dessa. Ta 2 -3 sådana under dagen när du inte hinner borsta tänderna.

3 Regelbundna tandläkarbesök

Att hatta runt med sina tandläkarbesök är inte att rekommendera. Vi har själv gått lite då och då vartannat år och då samlar det på sig med problem Bättre då att upptäcka det hela i god tid. Minst ett besök om året är att rekommendera.

4 Var onyttig på rätt sätt

Smågodis, choklad och annat sockerfyllt är förstås härligt gått och ibland är sötsuget otroligt stort. Dock hjälper det att tänka till vilka typer av sötsaker man skaffar sig. Varför inte köpa lite finare choklad med mindre socker i eller popcorn helt utan socker?

5 Tandborstning och rutinen

Vårt sista tips är lika trist som gammal. Borsta tänderna. Det är förstås mycket viktigt att ha en bra och fungerande rutin med tandborstning 2 gånger om dagen. Detta är dessutom det mest sparsamma sättet till god tandhälsa.

Lämna ett svar