Bleka tänder hos tandläkare

Idag finns många det många tandvårdskliniker och privata tandläkare som är specialiserade på så kallad estetisk tandvård och som erbjuder tandblekning hos tandläkare.

Om du känner dig osäker och vill undvika komplikationer så är det ett mycket bra val att gå till en tandläkare för att bleka dina tänder.

Hos en professionell tandläkare går tandblekningen snabbt och tar bara någon timme. Då får du så många nyanser blekt som du önskar och kan gå hem från tandläkaren med ett bländande vitt leende.

Finns det några nackdelar med bleka tänderna hos en tandläkare?

Den enda nackdelen är egentligen priset. En tandblekning kostar vanligtvis mellan 3000-4000 kr och du har tur om du hittar en tandläkare som är billigare än så.

Dock kan det finnas möjlighet att delbetala priset månadsvis på avbetalning. Vissa tandvårdskliniker erbjuder en sådan finansiering, medan andra tyvärr inte gör det.

I övrigt finns det bara fördelar med att låta en professionell tandläkare utföra din tandblekning och du är alltid garanterad ett bra resultat eftersom detta är en mycket enkel behandling för en professionell tandläkare.

Enkelt och smärtfritt

Att bleka tänderna hos en tandläkare är smärtfritt och smidigt alternativ. Det är som vilket tandvårdsbesök som helst och en tandblekning tar inte längre tid än en undersökning där man lagar några hål. Du anmäler dig i reception och en eller ett par timmar senare är du redo att möta världen med ett nytt fräscht vitt leende.

Så fungerar tandblekning hos tandläkaren

Rent praktiskt fungerar det så att en utbildad tandhygienist putsar dina tänder och tar bort eventuellt plack och tandsten så att dina tänder är så rena som möjligt inför tandblekningen.

Det är viktigt eftersom tandgelen som används inte förmår tränga igenom tandstenen. Nästa steg är att antingen tandhygienisten eller tandläkaren undersöker tändernas kvalitet. Om dina tänder är i dåligt skick så går det tyvärr inte att bleka alltför många nyanser.

När undersökningen är klar får du reda på vilken behandling som är aktuell, med andra ord hur många nyanser som går att bleka. Detta är självfallet ditt eget val också, men de flesta vill ju ha så vita tänder som möjligt.

Blekningsprocessen

Nu är det dags för själva blekningen att börja. Tandläkaren blandar ihop en blekgel som är anpassad för dina tänder. Det är egentligen samma blekgel som du använder när du bleker tänderna hemma, men skillnaden är att tandläkarens är betydligt starkare.

Därefter kan tandläkaren användas sig av två olika tekniker: Antingen appliceras blekgel i blekskenor som sedan placeras på tandraderna. Alternativet är att tandläkaren applicerar blekgelen manuellt tand för tand med en pensel.

När blekgelen väl är på plats så lyser tandläkaren på tänderna med en laserlampa som aktiverar blekgelen, vilket skyndar på själva blekningsprocessen. Oavsett teknik så kan du räkna med ett fantastiskt resultat.

Du kommer garanterat att blir nöjd när du väljer att utföra en tandblekning hos tandläkaren och du kommer att få ett vitt leende som du gärna visar upp på jobbet, på stan och, inte minst, i sociala sammanhang.

Tandblekning hos tandläkaren

Det är många som väljer att göra tandblekning hos sin tandläkare eftersom det på många sätt kan kännas tryggare att behandlingen utförs av en kunnig och erfaren person. De flesta tandläkarkliniker erbjuder idag flera olika typer av blekningsbehandlingar.

Oavsett vad du väljer för blekningsmetod så börjar tandläkaren alltid med att göra en undersökning av munnen och tänderna. Detta görs för att tandläkaren vill försäkra sig om att patienten inte har några hål, plack eller andra skador på tänder eller tandkött.

Skulle det vara så att du har någon typ av skada måste du åtgärda detta innan du påbörjar en behandling eftersom skadorna kan förvärras av en tandblekningsbehandling.

Det är vanligt att tandläkare använder sig av en bettskena vid tandblekning. Man gjuter då först en bettskena som utformas exakt efter patientens tänder. Hur behandlingen sedan går till och hur lång tid den tar beror på vilken grad av missfärgning tänderna har.

Under blekningsbehandlingen används antingen en lågenergilampa eller laser för att behandlingen ska gå snabbare. Med ljuset kan tandläkaren smidigt behandla varje tand specifikt.

I vissa fall, till exempel om man skulle behöva mer än en behandling, kan man få med sig bettskenan hem så att man kan sköta tandblekningen på egen hand. Man får då med sig noggranna instruktioner av tandläkaren som är viktiga att följa för att uppnå bästa resultat.

Den tandblekningsgel som används på tandvårdskliniker är dock starkare än den man får med sig hem och får endast användas av kunnig personal eftersom den innehåller väteperoxid.

Fördelar med att bleka tänderna hos en tandläkare är att man kan känna sig trygg eftersom behandlingen utförs av en kunnig person. Man kan själv bara koppla av och vänta på det vackra resultatet.

Nackdelen är att tandblekningsbehandlingar hos tandläkare fortfarande är dyra och man måste vara beredd på att lägga ut en stor summa pengar på behandlingen. Billigare att bleka tänderna hemma.

Lämna ett svar