Bleka tänderna hos tandläkare

Kosmetisk tandvård

En av mina testare frågade mig häromdagen om möjligheten att bleka tänderna hos tandläkare. Jag tänkte skriva lite om det här.

Att bleka tänderna hos tandläkare är det alternativ som de flesta valt historiskt för att få vita tänder, eller i alla fall vitare tänder, men sedan c:a 10 år tillbaka så har allt fler insett att det går alldeles utmärkt att göra en tandblekning själv, dvs att utföra en tandblekning hemma.

Tandblekningen hos tandläkare

Egentligen är det mycket upp till dig själv vad du prioriterar. Gör du din tandblekning hos en tandläkare så får du hjälp och stöd under tiden du gör din tandblekning själv, ok det kostar pengar de arbetar ju inte gratis, men du kan i alla fall fråga någon som känner till just din tandstatus i det fall du skulle få tex ilningar i tänderna.

Bleka tander tandlakare

Kosmetisk tandvård

DOCK ska du komma ihåg att även om du gör denna kosmetiska tandvård hos en tandläkare så utför du din tandblekning själv. Tandläkaren hjälper dig bara med tandskenorna.

Så frågan du ska ställa dig är om det är värt flera tusen extra för att få hjälp med en sak som du kan göra själv samt att du faktiskt kan ta kontakt med en tandläkare endast om det finns ett behov i det fall du själv skulle göra din tandblekning hemma för att därmed i stället göra en tandblekning billigt.

Tandblekning är kosmetisk

Även om mer ingår i begreppet ”kosmetisk tandvård” så ingår även tandblekning i detta begrepp. Eftersom tandläkare tar några tusen per käke för att utföra tandblekning, medan du själv kan göra det för några hundralappar (på båda käkarna) så är alltså frågan hur du prioriterar, dvs vill du kanske bleka tänderna själv?

Missfärgade tänder

Du kan faktiskt vara lite preventiv också genom ditt bruk av kaffe, te, blåbär etc livsmedel med starka färger. Det är lätt att få missfärgade tänder av det du stoppar i munnen.

Samtidigt kan man ju tänka sig om du prioriterar dina fem muggar kaffe per dag högre än att ha vackert vita tänder. Även här är det alltså en fråga om prioriteringar. Oavsett vad så kan du alltid välja att kompensera ditt intag av dessa livsmedel genom att göra en tandblekning hemma för att få tjusigt vitt leende.

Tandblekning hemma

Genom att utföra en tandblekning hemma kan du alltså bibehålla dina kaffe/te-vanor och ändå ha ett vitt leende med magiskt vackra vita tänder. Vi genomför just nu en utvärdering av befintliga produkter på den svenska marknaden för tandblekning, och när resultatet är klart så kommer vi att tillhandahålla resultat och specialpriser här.

Helt klart redan nu är i alla fall att oavsett produktval så är en tandblekning hemma ett säkert sätt för att få en tandblekning billigt.

Tandblekning själv rekommenderas

Så summa summarum: du kan göra din tandblekning hos en tandläkare, det blir dock betydligt dyrare än om du skulle välja en tandblekning hemma. Då kommer du undan med några hundralappar.

För de flesta fall skulle vi alltså rekommendera din att göra din tandblekning själv. Målet är ju att så billigt och bra som möjligt få ett gnistrande vackert vitt leende.

Lämna ett svar