Hur får man vita tänder?

Skaffa vitare tänder

Missfärgningar och fläckar på tänderna kan ha flera orsaker. Ofta är det kaffe, tobak, te och vin som är boven i dramat. Även mediciner, hög ålder och sjukdomar kan medföra att tänderna blir gulare och mörkare med åren. Men idag finns enkel hjälp att få och du kan enkelt få tillbaka dina vita tänder. Nedan följer ett par alternativ och lite goda råd för vita tänder.

Tandblekning för vita tänder

Tandblekning kan utföras både hos tandläkaren och hemma. Hos tandläkaren får du vara beredd att betala några tusen, medan ett hemmablekningskit bara kostar några hundralappar.

Produkten som används i båda fallen är ett tandblekningsgel som är både skonsamt och effektivt för vita tänder. Resultatet håller i sig upp till ett år vid hemmablekning medan en tandblekning hos tandläkaren kan hålla i sig 2-5 år. Oavsett var du utför tandblekningen så kan du dock räkna med att alltid kommer ha vitare tänder än innan du utförde blekningen.

Fa vita tander

Tandkräm med god effekt

Vissa tandkrämer har också en förmåga att få tänderna att se vitare ut. Det är dock viktigt att du undviker att borsta för hårt så att inte tänderna skadas. Tandkrämen innehåller då ett blekningsgel som löser upp vita fläckar och kristaller som lägger sig på tandytan och på så sätt får den att se vitare ut.

Det finns idag ett flertal tandkrämer med så kallat ”white systemings”, de skiljer sig egentligen inte så mycket åt utan den verksamma substansen är den samma. Välj efter tycke och smak.

Sköt dina tänder väl för ett vitare resultat

För att dina tänder ska kunna vara fortsatt vita så är det viktigt att du sköter om dem väl för att minska risken för fläckar och missfärgningar. Som vi tidigare nämnt påverkas tänderna av tobak, rödvin, läsk och kaffe.

Var noga med dina tänder

Alla människors tänder blir också mörkare med åren, oavsett vad du äter. Men om du äter och dricker hälsosamt, avstår från rökning och borstar tänderna noggrant morgon och kväll samt använder tandtråd kan du ändå ha vita tänder ganska högt upp i ålderdomen. För yppersta resultat kan du komplettera med en tandblekning då och då, antingen hos tandläkaren eller hemma. Även en tandbleknings-penna kan ge goda resultat, men du får då upprepa behandlingen lite oftare.

Lämna ett svar