Hur fungerar tandblekning?

Funkar tandblekning alls?

I denna artikel skall vi titta närmare på hur man bleker tänderna på ett bra och säkert sätt. Du får svar på frågor om tandblekning.

1. Hur lång tid tar det innan tänderna blir riktigt vita?

Resultaten varierar. Några tänder blir vita på några dagar, medan andra kan ta lite längre tid. De flesta personers tänder bleks inom 2-3 veckor. Ju mer missfärgade dina tänder är av te, kaffe, rökning mm., desto längre tid tar det innan du uppnår önskat resultat.

2. Hur lång tid håller tandblekningen?

Kort tid efter blekningen kan färgen falna lite, men därefter kan du förvänta dig att tänderna är vita i ½ – 1 år. För att behålla din vita tänder rekommenderar vi att du var 4-6 månad använder 1-2 remsor. Det ger ett långvarigt resultat.

3. Hur lång hållbarhet har remsorna?

Hållbarheten på remsorna är 1 år, om du förvarar produkten i rumstemperatur. Om du förvarar remsorna i kylskåp kan du förvänta dig att de håller upp till 2 år. Blekmedel som förvaras i rumstemperatur bör förvaras torrt och svalt.

hur fungerar tandblekning

4. Kan jag bleka mina tänder när jag är gravid/ammar?

Vi rekommenderar inte gravida eller ammande kvinnor att använda produkten. Det är bäst att hålla sig borta från blekning av tänder när man är gravid.

5. Kommer gelén i White Strips att bleka mina kronor, plastfyllningar och bryggor?

White Strips är utvecklat för naturliga tänder/tandstrukturer. Det innebär att produkten bara fungerar på dina egna tänder. Kronor, plastfyllningar och bryggor kommer inte att blekas. Om du vill att din tandblekning ska matcha färgen på kronor och plastfyllningar måste du få dessa anpassade.

6. Hur länge ska man avstå kaffe och rödvin efter blekning?

Vi rekommenderar att undvika eller minska intag av kaffe, rödvin och liknande produkter som missfärgar tänderna när du använder White Strips och i 1 vecka efter slutbehandling.

Därefter kan fortsätta med din vanliga livsstil. Med tiden kommer tänderna naturligtvis att påverkas av de livsmedel du intar. Det kan därför vara bra att underhålla blekningen 1-2 dagar var 4-6 månad.

7. Jag har påbörjat blekningen och det ser ojämnt ut med vita fläckar. Ska jag fortsätta?

Det är normalt att vissa områden på tanden (områden med kalkbeläggningar) reagerar snabbare på blekning. När behandlingen upphör kommer de vita områdena att försvinna/bli mer naturliga och ge tänderna ett jämnare utseende.

8. Hur länge rekommenderas man att fortsätta med blekningen?

När du vill sluta är självfallet individuellt. Sluta när du är nöjd med resultatet. Tänderna kommer gradvis att bli vitare och inom antingen ett par dagar eller 2 veckor kommer de flestas tänder inte att kunna blekas ytterligare.

Det är den maximala blekningen du kan uppnå och det rekommenderas inte att du använder produkten ytterligare därefter. Det är normalt att blekningen falnar lite efter att du har färdigbehandlat tänderna. Därefter stabiliserar sig blekningen. Vi rekommenderar inte att bleka tänderna mer än 2-4 veckor.

9. Vad finns det för biverkningar vid tandblekning?

Vissa personer kan uppleva överkänslighet för kyla och värme en dag eller två efter avslutad blekning. Det varar dock bara under en ganska kort period.

Om du upplever överkänslighet i tänderna i samband med tandblekningen rekommenderar vi att du slutar med tandblekningen under ett par dagar. Den här pausen har ingen betydelse för effekten av tandblekningen, det tar bara lite längre tid att uppnå önskat resultat.

Lämna ett svar