Tandblekning hemma bäst

Tandblekning för hemmabruk

Tandblekning är en metod som används för den som vill ha blekare tänder. Att använda tandblekning går ut på att man applicerar ett tunt lager blekgel på tändernas emalj. Vad som händer är att gelen går in i tändernas emalj och eroderar och tar med sig missfärgningar ut igen. Metoden är väldigt effektiv vilket gjort tandblekning till en relativt vanlig behandling för de som vill få ett vackrare leende.

Vi kommer gå in lite mer noggrant med lite information om de två vanligaste tandbleknings metoderna för hemmabruk i slutet av artikeln. Dessa två är den man gör med skena där man använder sig utav tandblekningsgel och den andra är den allt mer populära tandblekningspennan.

Risker med tandblekning

Det går mycket rykten om att tandblekning ska vara farligt och kan skada till exempel tandköttet. Detta är fel. Självklart innehåller tandblekningsgel starka kemikalier och det är inget som man skall svälja.

Däremot ifall man använder det rätt är det ofarligt. Tvärt om är gelen så stark att den är väldigt antiseptiskt, på så sätt rengör den tandköttet. En risk man måste ta är att bli lite öm i tänderna under själva tandblekningen. Det är lätt att uppleva ilningar, dessa försvinner såklart när behandlingen är klar.

Tandblekning hemma bast

Exempel på två metoder:

Tandblekning med skena

Den vanligaste och äldsta metoden av att bleka tänderna är att använda skenor. Skenorna är som små munskydd som du doppar i kokande vatten för att sedan ta på dig och forma dom efter just dina tänder.

Att man formar skenorna så noga är för att blekningsgelen som du sedan ska applicera på skenorna ska lägga sig kring just dina tänder.

Tandblekningspenna

Att göra tandblekning med en tandblekningspenna är ett mycket enkelt sätt att bleka tänderna. Det enda du behöver göra att le brett och måla på ett tunt lager gel på de tänder du vill bleka. Därefter kan du låta gelen sitta på tills den försvunnit naturligt eller tills du borstat tänderna.

Bäst tandblekning hemma

Att bleka tänderna är något som ökat i popularitet väldigt mycket den sista tiden. Genom att bleka tänderna får man inte bara ett vitare leende. Man får också ett helt annat självförtroende.

Med ett vitt leende så får man bättre hälsa, man mår bättre och allt blir enklare. Vi lägger allt mer pengar på smink och kläder, varför då inte vårda även sina tänder?

Tandblekning hemma eller klinik?

Att bleka tänderna är något som många ofta förknippar med att åka till en klinik. Att man åker till en klinik är för att förr i tiden var det bara kliniker som hade tillgång till de medel som krävs för att få vitare tänder.

Men idag så kan man göra tandblekningskit och göra tandblekning hemma. Detta alternativ är mycket smidigare och enklare. Du kan då enkelt bleka tänderna i din egen takt. Inte att glömma är det otroligt mycket billigare än att bleka tänderna på klinik.

Tandblekningspenna

En av de vanligaste metoderna för att bleka tänderna hemma är att använda en tandblekningspenna. Detta är det absolut lättaste sättet att bleka tänderna och få bättre självförtroende som förbättrar din hälsa.

Det enda du behöver göra att två gånger per dag stryka på tand-blekningsgel på tänderna och sedan låta det sitta så sköter blekningen sig själv. Det kan helt enkelt inte bli mycket enklare!

Tandblekningskit

Detta är den traditionella definitionen av tandblekning som dom flesta har. Vad man då gör är att man format två stycken gummiskenor efter just dina tänder. Skaffa tandblekningskit.

Därefter lägger du tandblekningsgel i skenorna och stoppar dom i munnen. Då bleker du alla tänder på både in och utsidan vilket är väldigt smidigt.

Oavsett ifall du bleker tänderna för att få bättre självförtroende eller för att du bara vill ha vitare tänder är det viktigt att titta runt och jämföra tandblekningsföretag så du hittar det företag du känner kommer ge just dig mest tillbaka.

Lämna ett svar