Tandblekning hemma med tandkräm

Bleka tänder med tandkräm

Idag finns det ett stort utbud av så kallade whitening-tandkrämer i de flesta av landets matbutiker samt på ett flertal nätbutiker. Dessa tandkrämer är speciellt utformade för tandblekning. Jämför tandblekning hemma.

Till skillnad från andra tandblekningsmetoder så innehåller dessa tandkrämer inte blekmedel, utan de innehåller ett polerande medel som helt enkelt polerar bort smuts och missfärgningar från tänderna. Detta polermedel finns inte i vanliga tandkrämer.

Whitening tandkräm

Vid användning av en whitening-tandkräm ska man tänka på att inte borsta för hårt eftersom detta kan slita på emaljen. Om man är en sådan som borstar sina tänder hårt kan det vara bra att använda sig av en mjukare tandborste för att inte slita på emaljen allt för mycket eftersom whitening-tandkrämen faktiskt polerar tänderna.

Tandblekning med tandkram

Vanlig tandborste

Det rekommenderas att man använder sig av en vanlig tandborste, alltså inte en elektrisk tandborste, när man borstar tänderna med whitening-tandkräm. Resultatet av tandblekning med tandkräm varierar. Det är flera faktorer som spelar in, exempelvis vad man äter, hur man borstar tänderna och hur man sköter tänderna i övrigt.

Bästa resultat

Bästa resultat för tandblekning med tandkräm uppnår man om man kombinerar metoden med någon annan tandblekningsmetod. Tandkrämen anses passa bäst som ett komplement till andra metoder eftersom den inte innehåller någon form av blekmedel.

Vitare tänder

Så om man enbart använder sig av en whitening-tandkräm för att få vitare tänder ska man tänka på att det inte ger samma effekt som riktig tandblekning. Däremot passar denna metod utmärkt om man till exempel vill bli av med fläckar på tänderna som orsakats av exempelvis koffein eller tobak.

Bleka tänderna

Det positiva med att bleka tänderna med tandkräm är att det är billigt och enkelt. Att borsta tänderna morgon och kväll är ju något som de allra flesta redan har som rutin. Nackdelen är att om man är ute efter en större förvandling behöver man oftast ta till andra metoder för att få resultat.

Lämna ett svar