Tandblekning Malmö

Bleka sina tänder i Malmö

Allt fler och fler börjar bleka sina tänder i Malmö, och även i andra delar av landet givetvis. En del gör det hos tandläkare, andra gör det själva hemma. Gör du det hos en tandläkare finns det ett par olika behandlingar att få så som tandblekning med plasmaljus, laserbehandling, vanlig skena plus blekgel och även ett par andra olika behandlingar.

Den vanligaste är helt klart den sistnämnda, skena plus blekgel, och för att gå in lite djupare på vilka typer av behandlingar det finns börjar vi med just den.

Tandblekning med skenor

Den allra vanligaste behandlingen lokalt hos tandläkare i Malmö är tandblekning med skena. Det går till på så vis att man går till tandläkaren och gör ett avtryck av sina tänder. Från detta avtryck skapar man sedan en skena som passar just dig.

Tandblekning malmo

Blekningen hemma

Detta går ofta snabbt att göra och vanligtvis går det bra att hämta ut denna skena enbart ett par dagar efter att man varit hos tandläkare och gjort avtrycket. Tillsammans med denna skena för dina tänder får du även ett blekgel och man gör alltså själva blekningen hemma i lugnt och ro, och inte hos tandläkare.

Denna typ av tandblekning tar dock längre tid än de du faktiskt gör hos tandläkaren, dock med betydligt mindre biverkningar. Väl hemma ska man genomföra denna behandling ett par dagar i sträck där varje blekning tar ett par timmar.

Tandblekning hemma

Det finns även hemblekning som inte genomfört hos tandläkaren utan som man köper i butik eller på nätet. Ofta används faktiskt samma blekgel som den som används i ovan nämnda behandling. Dock är skenan inte skapad för just dina tänder utan är en universal skena.

Nackdelen är just denna då skenan kanske inte passar och sitter så bra som man vill, dock kostar det betydligt mindre. Man ska dock se upp för vilket företag man väljer för det finns både bra och dåliga. Hör gärna med någon bekant som genomfört en tandblekning i Malmö själv vilken han eller hon rekommenderar.

Tandläkare

Återgår vi till behandlingarna hos tandläkarna har vi en annan behandling som kan ge upphov till en del biverkningar, nämligen tandblekning med hjälp av laserljus. Istället för en mildare blekgel än den som används med skena, används här en starkare variant.

Denna aktiveras med hjälp av laserljus och tandblekningen görs på 30-60 minuter hos tandläkaren. Dock är det viktigt att läppar etc täcks över för att skydda mot lasern. Risk för att ilningar uppkommer både under behandling men även efter behandling finns också. Rådfråga alltid en tandläkare innan du börjar bleka dina tänder.

Lämna ett svar