Tandblekning med laser

Laserbehandling av tänderna

Tandblekning med laser är idag en relativt vanlig metod. Många tandläkarkliniker erbjuder nu för tiden sina patienter estetisk vård så som tandblekning. Anledningen till att det blivit mer populärt att bleka tänderna med laser är dels för att denna teknik har blivit både enklare och billigare att använda under de senaste åren.

Att bleka tänderna med laser hos en professionell tandläkare går både snabbt och smidigt. Först går tandläkaren igenom både mun och tänder för att se att allt ser okej ut eftersom eventuella skador kan förvärras av blekningsmetoden.

Mäta nyansen på tänderna

Man mäter dessutom nyansen på tänderna innan behandlingen och mäter missfärgningen mot en tandskala. Efter att ha mätt nyansen och putsat tänderna sätter man in en skyddande kant mot patientens tandkött och applicerar därefter blekningsgel på tänderna.

För att gelen ska ge resultat aktiveras den med ett laserljus som belyser tänderna i korta omgångar. När detta är klart tar man bort både gel och tandköttsskydd och behandlingen är därmed klar.

Tandblekning laser

Märkbart resultat

Resultat är oftast mycket märkbart och syns direkt efter en behandling. Om man har naturligt vita tänder i grunden och sköter om sina tänder som man ska efter behandlingen så borde vitheten hålla i upp till fem år.

Tandblekning med laser är ofarligt och ska inte göra ont eller skada tänderna på något sätt. Under behandlingen kan patienten känna en viss värme eller ilningar. Ilningar har upplevts av patienter under det första dygnet efter behandlingen. Dessa symptom ska dock inte vara långvariga.

Effektivt med laserblekning

Fördelar med att bleka tänderna med laser är att den metoden går mycket snabbare och är effektivare än andra blekningsmetoder. Dessutom är laserljuset samt gelen som används på tandläkarklinker starkare än andra metoder och ger därför ett mer hållbart resultat. En nackdel är att behandlingen är dyr, speciellt i jämförelse med andra tandblekningsmetoder.

Lämna ett svar