Tandblekning själv

Bleka tänderna själv

Drömmer du om ett strålande vitt leende och funderar på att bleka tänderna? Ett vackert vitt leende är essentiellt för att må bra och känna sig fin. Man känner sig mer attraktiv och friskare med ett snyggt vitt leende. Jämför tandblekning hemma.

Missfärgningar på tänder är ett vanligt problem och förekommer för det flesta någon gång under livets gång, till följd av konsumtion av drycker som kaffe, te, vin, olika livsmedelsprodukter samt rökning och snusning. Ålder är också en faktor som spelar in då det kommer till missfärgningar av tänderna, vilket givetvis är logiskt.

Metoderna inom vitare tänder

Metoderna för att bleka tänderna är många i dagens läge och priserna varierar mycket beroende på både tandblekningsmetoderna, tillverkaren för tandblekningsprodukterna samt tillvägagångssätten för att bleka tänderna.

Tandblekning sjalv

Billiga tandblekningsprodukter

Det har blivit allt vanligare att man väljer att bleka tänderna hemma eftersom utbudet av tandbleknings-produkter för hemmabruk har blivit allt bättre och bredare de senaste åren. Att bleka tänderna hemma är också ett mycket billigare alternativ till att bleka tänderna hos en tandläkare.

Det kan dock vara värt att betala priset för att gå till tandläkare om man vill ha ett mer långvarigt resultat som också kan kännas som ett bekvämare och tryggare tillvägagångssätt, då man bestämt sig för att bleka tänderna.

Tandblekning själv

Vad är då skillnaden med att bleka tänderna hemma istället för hos tandläkaren och vad är prisskillnaden? Vad bör man tänka på innan man bleker tänderna och finns det några biverkningar man bör känna till? Hur väljer man tillvägagångssätt och vilket tandblekningsprodukt är det bästa för hemmabruk?

Frågor som hur länge en tandblekning håller i sig är också vanliga samt om det är möjligt att bleka tänderna under graviditet. Här på denna sida får du svar på alla dina frågor angående att bleka tänderna såväl hemma som hos tandläkaren.

Här får du även hjälp med att hitta svar på frågor om biverkningar, priser, tandblekningsprodukter, tillverkaren av dessa som gör att själva processen för dig blir så enkel som möjligt för dig, då du valt att bleka tänderna.

Biverkningar tandblekning

Det viktigaste för att undvika biverkningar vid tandblekning är att göra en ordentlig kontroll av tänderna. De flesta biverkningarna uppstår om det finns i hål i tänderna eller att tänderna har andra skador. God munhygien är A och O om man vill undvika biverkningar vid tandblekning.

Vanliga biverkningar vid tandblekning oavsett om man gör blekningen hemma eller hos tandläkaren är ilningar som kan hålla i sig i några dygn efter behandlingen. Det kan även uppstå biverkningar som irritationer i tandköttet samt i värsta fall inflammation. Dessa biverkningar brukar dock i allmänhet försvinna efter några dygn med rätt behandling.

Även om det inte finns någon forskning kring biverkningar vid tandblekning i samband med graviditet och amning så rekommenderas det att avstå från tandblekning under denna period. Biverkningar vid tandblekning är med andra ord inte så allvarliga och går över för det mesta rätt så snabbt om de uppkommer.

Bleka tänderna hemma

Metoderna för att bleka tänderna hemma är rätt så många. Oftast kostar det bara en bråkdel att göra tandblekningen hemma istället för att gå till tandläkare.

För att bleka tänderna hemma behövs en tandskena som formas efter dina tänder. Antingen kan man göra skenan hos en tandläkare eller använda skenan som vanligtvis kommer med då man köper tandblekningsprodukten för hemma bruk.

Att göra en tandskena hos tandläkaren är ett lite dyrare alternativ men kan vara lönsamt för att få en specialanpassad skena för just dina tänder.

Tandblekningsprodukter

Tandskenan som kan köpas tillsammans med tandblekningsprodukten utformas genom att lägga ner den i varmt vatten och sedan formar man den genom att bita i skenan. Efter att skenan är utformad efter dina tänder applicerar du på tandblekningsprodukten som oftast har en geléaktig konsistens. Blekmedlet innehåller vanligtvis kerbamidperoxid som aktiv substans.

Upprepa processen

För att få ett tillfredsställande resultat upprepar man behandlingen några gånger i veckan under en tidsperiod på 30 minuter upp till 2 timmar fram till att man uppnått det önskvärda resultatet.

Oftast handlar det om några veckors behandling för att få det önskvärda resultatet men behandlingsperioden varierar givetvis beroende på behandlingsmetod, på tandkvalitén samt vilket resultat man är ute efter.

Resultatet håller i olika från person till person men kan hålla i sig allt från några månader till i bästa fall, i många år.

Snabbt och enkelt

Att bleka tänderna hemma är enkelt och det finns många olika tandblekningsprodukter i olika prisklasser som man smidigt kan beställa hem från webbshoppar.

Bland de populäraste tandblekningsprodukterna, för att bleka tänderna hemma, hör märken som Beconfident, Dentaworks, Dentway, Easewhite och Simplesmile.

Det finns även andra tandblekningsprodukter som kan användas för att bleka tänderna hemma.

Bland dessa produkter hittas:

För att få vitare tänder kan man även använda sig av tandfasader men denna metod väldigt dyr och är egentligen ingen tandblekning utan går ut på att klistra fast ett tungt lager porslin på tänderna.

Denna metod används om tänderna är kantstötta eller exceptionellt missfärgade eller om man av annan orsak inte kan genomföra en traditionell tandblekning.

Viktigt att komma ihåg innan man bleker tänderna hemma är att gå till tandläkaren för en ordentlig kontroll. Visar det sig att man har hål eller på något annat sätt skadade tänder, kan tandblekning skada tänderna ytterligare.

Lämna ett svar