Tandblekningsmetoder

Tandblekning har blivit allt vanligare med åren och antalet metoder produkter för bästa tandblekning ökar stadigt. Då alla produkter har sina för- och nackdelar så är behovet av vägledning stort.

Valet av tandblekningsprodukt har bland annat med längd på behandlingen, pris och smidighet att göra. Här går vi igenom de vanligaste och ger lite tips på vad man ska tänka på när man använder de olika metoderna.

Bleka tänder med skenor

Blekning med hjälp av skenor och tandblekningsgel är en gammal och beprövad metod som fortfarande är den allra vanligaste vid tandblekning.

Man applicerar tandblekningsgel på bettskenor (en skena i överkäken och en i underkäken) som sedan stoppas in i munnen där gelen sedan är verksam. Behandlingen upprepas 1-2 gånger per dag under en veckas tid, lite beroende på vilket märke du använder.

Tandblekningspenna ger vitare tänder

Tandblekningspennan är ett smidigt och billigt alternativ som ger dig vitare tänder. Det är mycket enkel att använda då du bara stryker på gel på tänderna med hjälp av pennan.

Med en tandblekningspenna kan du välja vilka tänder du vill behandla, vilket kan vara lämpligt om du har ojämna missfärgningar eller fläckar på dina tänder.

Den är väldigt smidig och du kan ta med den överallt, till exempel i innerjackfickan eller handväskan. Nackdelen är att resultatet är svagare och du får upprepa behandlingen oftare om du bleker med tandblekningspenna.

Lämna ett svar