Marknadens bästa tandblekningspennor

Det finns många olika tandblekningspennor på marknaden, så det är viktigt att läsa på om vad just den penna du överväger att köpa innehåller, vilket risker som finns och hur just den här tandbleknings-pennan ska användas. Det är riskabelt att utgå ifrån att alla tandblekningspennor fungerar på samma vis och ska användas på samma sätt. Vi marknadsför och tipsar enbart om säkra produkter från stora och säkra leverantörer!

Beconfident är en säker och trygg leverantör av tandblekningsprodukter!

Bästa tandblekningspenna

En tandblekningspenna är ett utmärkt val om man har olikt färgade tänder eftersom man har stor kontroll på appliceringen. Med en tandblekningspenna behöver du inte använda någon tandskena för att bleka dina tänder, utan du använder istället pennan för att applicera blekmedel (vanligen en gel) på tänderna. Ofta har pennan en liten pensel som gör att du kan pensla på blekmedlet.

Vissa pennor har en ”klick-applikator” för att underlätta att få ut lagom mängd av blekmedlet på varje yta som ska behandlas. Detta gör dessa pennor till ett bekvämt alternativ till tandblekningskit.

Beconfident tandblekningspenna

Enkelt med tandblekningspenna

Det är många som använder dessa pennor för att underhålla sina tänder så att de förblir vita mellan de reguljära blekningarna med tandskena. Det går snabbt att använda pennan och det är ett enkelt sätt att få vitare tänder.

Att använda tandblekningspenna är enkelt och smidigt, och man kan enkelt ha den med sig i väskan så att man kan passa på om det skulle uppstå en lucka i schemat. Man behöver inte många minuter för att hinna använda sin tandblekningspenna även om man befinner sig på stan, i bilen eller någon annanstans.

Snabb applicering

Att använda en tandblekningspenna istället för en tandskena innebär bland annat att du enklare kan behandla enskilda missfärgade tänder utan att råka få blekmedel på kringliggande tänder. En tandbleknings-penna kan också användas för att nå delar av din mun som visat sig vara svåra att nå när du blekt med tandskena. Man får helt enkelt en högre grad av precision.

Noga med blekmedel

Det är viktigt att vara försiktig när man penslar. Att få blekmedel utanför tänderna innebär alltid en risk för irritation, sårigheter och svullnader i munnen. Jämfört med tandblekningsmedel som används ihop med tandskena brukar dock tandblekningsmedel ha en lägre halt av den aktiva blek-ingrediensen, vilket innebär lägre blekeffekt men också mindre risk för sidoeffekter om medlet hamnar utanför tänderna.

Sammanfattningsvis kan vi säga att tandblekningspennor i allmänhet har lägre blekeffekt än tandblekningsmedel som används ihop med tandskena, men högre blekeffekt än de flesta blek-tandkrämer.

Smak på blekmedel

Det är förstås inte tänkt att man ska äta tandblekningsmedlet och man bör i möjligaste mån undvika att få det på tungan, men hur försiktig man än är så kommer man troligen att känna smaken av tandbleknings-medlet, särskilt om man behandlar hela munnen.

Olika smaker

Därför finns det tandblekningsmedel med olika smak och tillverkarna brukar tillsätta olika ämnen för att påverka hur medlet smakar. Det är bra att kontrollera i förväg vad som använts som smakmedel. Det är till exempel inte helt ovanligt att tandblekningsmedel innehåller artificiella sötningsmedel, så om man inte vill få sådana i munnen gäller det att välja med omsorg.

Två tandblekningspennor

Här nedanför hittar du kortfattad information om två vanliga tandblekningspennor som är populära i Sverige. Eftersom innehåll och rekommendationer kan ändras snabbt rekommenderar vi att du också besöker respektive tillverkares sajt för att säkerställa att den information du har om tandblekningspennan är korrekt och uppdaterad.

Tandblekningspenna från BeConfident

BeConfident Tandblekningspenna är en av de tandblekningspennor som säljer bäst i Sverige. Den har blivit välkänd bland annat tack vare omfattande kampanjer online med Marie Plosjö som frontfigur. BeConfident är ett stort varumärke som inte bara säljer tandblekningspennor utan även andra skönhetsprodukter för tänder och hud, samt produkter mot tandgnissling och snarkning.

Beconfident – Bra tandblekningspenna

Du använder tandblekningspennan genom att måla med den på de tänder du önskar bleka. Pennan har en liten pensel som gör det enkelt att applicera blekmedlet. En penna är avsedd för 40 blekningar. Oftast krävs några dagars behandling innan man börjar se någon markant skillnad. BeConfident marknadsför sin penna som en underhållsprodukt som huvudsakligen är tänkt att användas för att hålla tänderna vita mellan mer rejäla tandblekningar.

Peroxidfri tandblekning

Det medel som finns i tandblekningspennan från BeConfident består till 32% av natriumvätekarbonat (NaHCO3), även känt som sodiumbikarbonat eller helt enkelt bikarbonat. Natriumbikarbonat används bland annat som jäsmedel när man bakar. Vanligt bakpulver innehåller cirka 30% natriumvätekarbonat. Brustabletter innehåller också natriumvätekarbonat.

Tandblekningspennan från BeConfident är helt utan peroxid och passar därför den som vill ha peroxidfri tandblekning. Att natriumvätekarbonat är godkänt för användning i mat innebär inte att det är en helt riskfri produkt. Dock brukar det krävas att man får i sig rejäla mängder natriumvätekarbonat för att man ska få allvarliga hälsoproblem.

Tandblekningspennor – DentaWorks

DentaWorks är inriktade på produkter för munnen och säljer förutom tandblekningspennor och andra tandblekningsprodukter en lång rad munvårdsprodukter, såsom tandstensborttagare, tuggskenor och tungskrapor.

Tandblekningspennan från DentaWorks är en av BeConfidents största konkurrenter på den svenska marknaden för tandblekningspennor. Det medel som finns i DentaWorks tandblekningspenna består till 22% av karbamidperoxid (CH6N2O3). Karbamidperoxid (CH4N2O.H2O2) består av väteperoxid och den kväverika kemiska föreningen karbamid (även känd som urea).

Ren karbamidperoxid i kristallform innehåller ungefär 35% väteperoxid. Förutom att ingå i olika sorters blekmedel används karbamidperoxid bland annat som desinfektionsmedel för kontaktlinser och för att behandla vissa sorters sår i munnen.

Karbamidperoxid bryts ned till väteperoxid (H2O2) i munnen. Att DentaWorks tandblekningspenna innehåller 22% karbamidperoxid innebär inte att den har samma effekt (och samma risker) som 22% väteperoxid skulle ha. Jämfört med väteperoxid behöver man ha en mycket högre halt av karbamidperoxid i en produkt för att den ska få en hög blekeffekt.

Dentaworks räcker en månad

DentaWorks rekommenderar sin tandblekningspenna för den som har blekt tänderna tidigare på konventionellt vis, eller som behöver komma åt på svåra ställen. Pennan innehåller 3.5 ml tandblekningsgel som är tänkt att räcka i en månad om man använder pennan två gånger per dag.

Vita tänder snabbt

Med karbamidperoxid i penna brukar man snabbt se att tänderna blir vitare, men hur lång tid det dröjer tills man når önskad vithet beror förstås på förutsättningarna när man startar behandlingen samt hur vita tänder man vill ha. Det är inte ovanligt att man behöver pensla två gånger per dag i minst två veckor för att det ska bli någon rejäl skillnad. Gör du detta kommer du att få bästa tandblekning.

Beställ tandblekningspenna här