Tandblekningspennor hemma

Tandblekningspenna hemma

Att bleka tänderna med skena och gel är ganska tidskrävande och det är inte alla som gillar idén att ha en bettskena med gel i munnen under 20-30 minuter. Det finns dock ett enklare och smidigare alternativ för tandblekning hemma. Det är dock inte lika effektivt som tandblekning med gel utan vi rekommenderar att använda det som ett komplement för att förbättra och behålla resultatet.

Enkelt med tandblekningspenna

Tandblekningspennan passar dig som är på resande fot och är bekväm av dig. Det är en metod som är oerhörd lättanvänd och pennan förvaras enkelt i din handväska. Denna metod ersätter dock inte riktigt blekningen med skena och gel utan den är mer till för att bleka en eller ett par tänder som har missfärgningar.

Pennan innehåller en ganska liten mängd blekningsgel men i ganska hög koncentration och man penslar alltså på gelen direkt på den tand som man vill bleka.

tandblekningspennor hemma

Enkel tandblekningspenna

Även om tandblekningspennan är nätt har den en nackdel. Det kan vara svårt att nå de inre tänderna, men det vanligaste är att pennan används för att bleka de synliga tänderna. Denna nackdel blir därför inte så betydande utan det positiva överväger.

Snabb tandblekning med penna

När du använder en tandblekningspenna går det åt mindre gel än om du använder skena för din tandblekning. En penna kan användas till mellan 30 – 60 behandlingar beroende på hur många tänder du behandlar.

Du behöver inte heller avsätta lika mycket tid till varje behandling med tandblekningspennan. Du penslar på gelen på tandens framsida och låter sedan gelen torka i cirka en minut. Man behöver inte skölja munnen eller borsta tänderna efteråt utan den lilla mängd gel som du har penslat på försvinner av sig själv med saliven. Se dock till att du har borstat tänderna innan du penslar på gelén.

Snabbare med tandblekningspennan

Då man inte har gelen på under så lång tid per behandling tar tandblekningen lite längre tid än när man använder skena. Du får räkna med allt från ett par dagar till två veckor innan optimal effekt har uppnåtts. Priset för en tandblekningspenna varierar men det ligger mellan 250 kronor för de billigaste och upp emot 500 kronor för de dyraste.

Lämna ett svar